Joeri weer kampioen van Nederland

Joeri is afgelopen zondag voor de 2e achtereenvolgende keer kampioen van Nederland geworden. In Bowling Nieuwegein prolongeerde hij zijn vorig jaar veroverde titel en mag hij zich weer een jaar lang kampioen van Nederland senioren klasse 1 noemen.

In de voorronde van dit kampioenschap scoorde Joeri 1320 pinfall over 6 games (220 gemidd)en plaatste zich daarmee als 4e. Zondag 9 juni werd de halve finale gespeeld. In deze halve finale scoorde Joeri 1372 pinfall over 6 games (228,7 gemidd met een 1e game van 279). Na 12 gespeelde games stond Joeri op de 1e plaats in de rangschikking met een gemiddelde van 224 over 12 games. Met deze score plaatste hij zich als 1e voor de stepladder finale.

Deze steplader finale werd een spannende en bloedstollende finale. Joeri speelde tegen de winnaar van de game tussen de als 2e geplaatste speler en de als 3e geplaatste speler.

De game in deze stepladder finale om het Nederlands kampioenschap senioren klasse 1 eindigde in een gelijke stand, n.l. 191 – 191. Er moest tussen beide spelers een roll-off gespeeld worden om te bepalen wie kampioen zou worden. Bij een roll-off gooien beide spelers 1 worp en de speler met de hoogste worp is de winnaar. Driemaal gooiden beide spelers 9 pins om en steeds moest opnieuw begonnen worden. In de 4e worp gooide Joeri een strike en zijn tegenspeler scoorde vervolgens een worp van 9 pins. Hiermee veroverde Joeri weer het kampioenschap van Nederland met een gemiddelde over 12 games van 224 en dat voor het 2e achtereenvolgende jaar.

Joeri van harte gefeliciteerd met dit Nederlandse kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *